De wens voor een Tweede

De manier waarop je auto het vermogen omzet in trekkracht terwijl je met een caravan de Franse Alpen bedwingt kan goed bevallen. De snelheid waarmee je nieuwe AirFryer een hele kilo verse friet bakt kan goed bevallen. Maar iets kan ook beter bevallen.

Je tweede vrouw die nog nooit is bevallen kan bijvoorbeeld beter bevallen dan je eerste vrouw die twee keer is bevallen. Het moge duidelijk zijn. Bevallen is een vreemde term. Zeker als we het hebben over de geboorte van een kind. Zo’n bevalling bevalt namelijk zelden. Een noodzakelijk kwaad. Toch wilden we er graag nog een keer aan geloven.

Wens voor De Tweede

De Dame was hard op weg richting de mooie leeftijd van twee. Met steeds grotere regelmaat kwamen alle clichés in mijn hoofd voorbij. Van ‘wat gaat de tijd ontzettend snel’ naar ‘het is nu echt geen baby meer’. In principe ben ik geen groot liefhebbers van baby’s. De motoriek valt tegen, de interactie is matig en ook aan de degelijkheid moet gewerkt worden. Toch raken baby’s me. Met een jaloersmakende onbevlogenheid het leven leven. Waterige oogjes die dingen voor de eerste keer zien. De schattige geluidjes, kleine teentjes… Ok. Misschien ben ik wel een liefhebber van baby’s.

De Dame was dus bijna twee en dat was het moment waarop we het gevoel kregen dat we genoeg liefde over hadden voor nog een kindje. Om er nog maar een cliché in te gooien, we gingen ontdekken of nog een kindje ons gegund was. Kort verhaal nog korter samengevat; ja.

Positief getest

Tegen alle verwachting in toonde de zwangerschapstest vrij snel na het uitspreken van onze grote wens twee streepjes. Dit in ieder geval volgens mijn vrouw. Ik zelf zag één duidelijke streep en een vage schaduw. Om een beetje zwanger uit te sluiten, haalden we een zwangerschapstest die met tekst ‘zwanger’ aangeeft.

Zwangerschapstest CLearBlue met woorden zwanger

Even plassen, wachten en toen de zenuwen enigszins waren afgenomen mocht mijn vrouw ook naar de WC om de zwangerschapstest te doen. Als tijdens de hoogtijdagen van LINGO kwamen de letters één voor één tevoorschijn om uiteindelijk overduidelijk ZWANGER te laten zien .

Na de test

De maanden erna bestonden uit echo’s, testen, klachten, bezoekjes aan de verloskundige, klachten en bezoekjes aan de fysio en het ziekenhuis. Het laatste bezoek was achteraf de belangrijkste.

Dit was een bezoek op 25 november aan het Martini Ziekenhuis. Hierna waren wij naast de trotse ouders van Evi ook de trotse ouders van Lev Zeno. En De Dame was plots de liefste grote zus.

Verguld zweven wij naar het einde van 2022.

Lev Zeno Hillenga Geboortekaartje

1 gedachte over “De wens voor een Tweede”

  1. Pingback: Gerommel Op De Apenrots | Het Leven Van Een Vader

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *