Babyfoto’s online delen. Of liever niet?

Vaak roep ik dat wij de liefste en mooiste dochter ter wereld hebben. Iedere keer als ik een foto van De Dame maak, kijk ik vertederd naar het beeldscherm van mijn telefoon en wil ik diep van binnen de hele wereld een beetje mooier maken door überschattige babyfoto’s online te delen.

Babyfoto's online delen. Of liever niet?

Ook bij het schrijven van verhalen voor ‘Het Leven van een Vader’ zou het heel fijn zijn om het gevoel dat ik probeer op te roepen met mijn schrijfsels te versterken met bijpassende foto’s van De Dame. Behalve een foto van het prille begin en foto’s waar ze relatief onherkenbaar op staat hebben we besloten om heel terughoudend om te gaan met het online delen van foto’s. Maar waarom eigenlijk?

Rare online wereld

Het internet is natuurlijk fantastisch maar kent ook heel veel schaduwkanten. Als wij foto’s van De Dame zouden plaatsen zijn wij meteen de regie kwijt. We hebben geen idee wie de foto’s bekijkt, wat ze ermee doen en in welke community de foto’s rondgaan. Persoonlijk zou ik ook geen fotoalbum vol vakantiefoto’s van De Dame aan wildvreemde mensen geven. Logische conclusie is dat we dit ook niet online gaan doen. Iedereen die De Dame wil bewonderen is van harte welkom. Nou ja, bijna iedereen.  

Online identiteit

Naast het rondzwerven van babyfoto’s op plekken waar ik ze liever niet heb, zou ik bepalen wat er van De Dame online komt. Als iets eenmaal online staat is het heel lastig, zo niet onmogelijk, om dit weer te verwijderen.

Ik ben niet in de positie om haar online identiteit te bepalen zonder dat ze daar zelf iets over te zeggen heeft. Ze mag later zelf bepalen wat ze online zet en haar eigen schaamteloze fouten hierin maken. Maar dat gaan wij niet voor haar doen.  We zijn ons bewust van het feit dat we de kans laten lopen dat De Dame ooit gaat deelnemen aan een Pamper reclamecampagne of wordt omgetoverd in een geniale baybmeme.

Maar dat nemen we maar voor lief.

Plaatsen jullie kinderfoto’s online?

Plaatsen jullie wel foto’s online van de kinderen? En welke afweging heb je hierin gemaakt?

Wij zijn heel benieuwd naar jullie reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *