Gerommel op de apenrots

De grote baas, laten we hem voor het gemak Rolf noemen, komt de kamer binnen. Zijn borst vooruit en met een brede grijns op zijn gezicht. Hij loopt een rondje door de woonkamer. Hij kijkt rond en geeft af en toe een goedkeurend knikje. Dit is zijn wereld. Hier voelt hij zich thuis. Hier is hij de alfa-man.

Bedreiging op de apenrots

Maar ineens is daar een andere aap. Een veel kleinere aap. Laten we hem voor het gemak Lev noemen. Lev, met een schattige glimlach en te lieve kleine teentjes. Maar schijn bedriegt. Het duurt niet lang of deze nieuwe verschijning begint de aandacht te claimen van het vrouwtje in huis. Rolf begint zichtbaar jaloers te worden en begint na te denken over wat hij kan doen om zijn status van alfa-mannetje op zijn apenrots te behouden.

Apenrots baby


Het duurt niet lang of hij gaat fysiek in de aanval. Met ferme passen schiet Rolf in de richting van Lev. Onder begeleiding van het geluid dat zo kenmerkend is voor dergelijke aanvallen (pppprrrrttt, pppprrrrttt, pppprrrrttt) wordt Lev opgetild. Rolf laat hiermee duidelijk blijken dat hij fysiek oppermachtig is. Maar Lev is niet onder de indruk van deze poging de hiërarchie op de apenrots te herstellen.

- Mis geen update - 
Abonneer je op HLVEV
Ik beloof niet te spammen. Je kunt op ieder moment uitschrijven. 
Invalid email address

Aanval is de beste verdediging

Er klinkt een machtig rommelend geluid en met bewonderenswaardige precisie wordt Rolf uitgeschakeld door een golf melk. Het vrouwtje en haar dochter kijken vol afschuw naar dit schouwspel. Rolf trekt zich schaamtevol terug in de richting van de wasplaats. Deze slag is verloren. Maar vanuit het verleden weten we dat verloren slag nog geen verloren oorlog is.

Het duurt niet lang of Rolf verschijnt weer ten tonele. Hij benadert Lev, die compleet verrast wordt, van achteren. Met een soepele armbeweging wordt Lev hulpeloos op zijn rug gelegd. Zijn uniform wordt vakkundig verwijderd. Zelden hebben we een nieuweling op de apenrots zien terugkomen van een dergelijke aanval.

De genadeklap – Leve Lev!

Maar dan gebeurt het. Terwijl Lev in al zijn kwetsbaarheid op het aankleedkussen ligt, opent hij op ongekende wijze de aanval.

Baby als koning


Dit is nog nooit vertoond in de machtsstrijd op de apenrots. Met een welgemikte straal wordt Rolf tot onderdeel van het territorium van Lev gemaakt. Ook de muur en de wasmand moeten eraan geloven. Er is een nieuwe koning opgestaan.

Leve Lev! Hoezee, hoezee, hoezee!

1 gedachte over “Gerommel op de apenrots”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *