Energievretende powernap

De heer des huizes is inmiddels ruim één jaar oud. Onder licht protest van zijn ouders heeft hij besloten dat twee slaapjes aanstellerig gedrag van baby’s is. Hij is geen baby. Hij is een dreumes. Dan is één slaapje overdag meer dan genoeg. Dit is tenminste wat wij opmaken uit driftig vingerwijzen en kreten in een taal waarvan wij nog niet hebben ontdekt welke dit is. Wij gokken op een inheems Afrikaanse taal. 

Alles heeft ritme en ritme is alles

In de ideale situatie wordt de kleine generaal ’s ochtends rond een uurtje of 7.00 wakker. Een perfect ritme. De hele nacht bijgetankt om het tot zijn middagdutje, zo vlak na de lunch, vol te houden. De ideale situaties zijn op de vingers van 1/5 hand te tellen waardoor het altijd maar gokken is voor hoeveel procent meneer zijn batterij nog is opgeladen. 

Batterijspanning baby


Uiteraard zijn er vermoeidheidssignalen. Hij begint met dingen te gooien, wordt een beetje mopperig en loopt continu te gapen. Het is lastig dat dit ook ongeveer de hongersignalen zijn. Dit leidt regelmatig tot planmatige uitdagingen.

- Mis geen update - 
Abonneer je op HLVEV
Ik beloof niet te spammen. Je kunt op ieder moment uitschrijven. 
Invalid email address

Een kilo kaas

Ik open de koelkast en zie 3 lege kaasverpakkingen liggen. Een ervaringsdeskundige als ik concludeert dan vrij snel dat de kaas op is en dat de vuilnisbak waarschijnlijk te vol zit om de lege verpakkingen nog bovenop te stapelen.

Dit betekent dat een tripje naar de winkel noodzakelijk is. Kinderen verzamelen. Sokken, schoenen en jas aan en gaan. De kleine generaal trekt zijn sokken meteen weer uit en gooit ze mopperig weg. Met open mond kijkt hij mij aan. Kan niet missen. Hij heeft honger. Het is dan ook bijna lunchtijd. We moeten tempo maken. 

Opzij, opzij, opzij

Kinderen in de auto en plankgas náár de supermarkt. Kinderen in een winkelwagen en plankgas dóór de supermarkt. Dit is een kwestie van overleven dus binnen no-time staan we weer buiten met een tas vol boodschappen. Kinderen uit de wagen, in de auto en plankgas naar huis.

Nadat we over een drempel stuiteren hoor ik ineens een vreemd geluid. Het is alsof er iets aanloopt bij het achterwiel. Voorzichtig ga ik een beetje slingeren. Het geluid slingert mee. 

Baby slaapt achterin de auto powernap 2

Dan zie ik vanuit mijn ooghoek het ergste dat een ouder kan zien. Via de binnenspiegel kijk ik vol in het slapende gezicht van de kleine generaal. Iedereen met kinderen weet wat dit betekent. Deze 10 minuten slapen geven genoeg energie om de komende 18 uur het hele huis op stelten te zetten.

Fuck de powernap.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *