Onderweg

Energievretende powernap

Batterijspanning baby

De heer des huizes is inmiddels ruim één jaar oud. Onder licht protest van zijn ouders heeft hij besloten dat twee slaapjes aanstellerig gedrag van baby’s is. Hij is geen baby. Hij is een dreumes. Dan is één slaapje overdag meer dan genoeg. Dit is tenminste wat wij opmaken uit driftig vingerwijzen en kreten in een taal waarvan wij nog niet hebben ontdekt welke dit is. Wij gokken op een inheems Afrikaanse taal.

Energievretende powernap Meer lezen »

Niet alle Duits is Duits

Duits Leraar Nein

Geërgerd werp ik een snelle blik over mijn schouder en daar zie ik De Dame zitten. Gevangen in haar eigen mooie wereldje. Haar hoofdje wiegt zachtjes op en neer. Dan stopt ineens het wiegen, haar mond gaat langzaam open en weer klinkt NEIN NEIN NEIN. Als bliksemschichten schieten de vragen door mijn hoofd. Hebben we per ongeluk een Duits kind gekregen? Komen we te vaak bij de Aldi? Zitten er verborgen Duitse boodschappen in haar favoriete afleveringen van Bassie en Adriaan?  

Niet alle Duits is Duits Meer lezen »

De loopfiets en de tuin van de buurvrouw

1642073837552

Het is relatief mooi Nederlands weer. Dat betekent dat het een klein beetje miezert en de gevoelstemperatuur ongeveer vijf graden Celsius bedraagt. Ideaal weer om lekker naar buiten te gaan. Gelukkig zijn wij gezegend met een enorm buitenkind. Even daarvoor terwijl ik door het raam naar buiten kijk en de inschatting maak of buitenspelen tot de verstandige keuzes behoort, komt Evi er enthousiast aanrennen met haar kleine roze laarsjes. Klaar om te fietsen.

De loopfiets en de tuin van de buurvrouw Meer lezen »