Goud op de eerste stapjes

De Olympisch Spelen liggen inmiddels achter ons. En wat waren het mooie Spelen! Vooral de schitterende wijze waarop Sifan Hassan goud heeft gepakt op de 5000 en 10.000 meter maakte diepe indruk. Maar tegelijkertijd maakte iemand anders ook diepe indruk. Iets wat door alle televisiegeweld helaas een beetje is ondergesneeuwd.

In het mooie Zuidlaren heeft Sifan vele kilometers op het asfalt liggen. En juist op deze plek gebeurde het. Na letterlijk een leven lang trainen.

De warming-up

Eerst neem ik jullie even mee terug naar het moment waarop het gebeurde. In de vroege ochtend werden wij wakker. Rustig zette ik een kopje espresso en maakte was croissantjes met jam. Lopend naar de bank begin ik te eten. Na enig speurwerk heb ik de afstandsbediening opgeduikeld uit de kussens van de bank en zet de televisie aan. RTL strooit het nieuws op gedempt volume door de woonkamer. Dan wordt mijn aandacht getrokken door een vaag gerommel uit de babyfoon. De Dame is wakker.

Met een felle sprint storm ik naar boven en bij het betreden van haar slaapkamertje kijkt ze mij aan met een blik van ‘waar bleef je zo lang’. Mijn oprechte excuses worden gemaakt en geaccepteerd en vervolgens neem ik De Dame op de arm, trek haar kleertjes aan en zetten we koers naar beneden. Het is speeltijd!

Schoentjes en klompen staan klaar voor de eerste stapjes

Speeltijd tijdens de Spelen

De Dame kruipt rustig door de woonkamer. Kennelijk heeft zij wel de gave de afstandsbediening binnen 3 seconden te lokaliseren en tegen alle regels in te pakken. Excuses volgen en worden geaccepteerd. Even later staat ze rustig op de salontafel leunend het laatste nieuws tot zich te nemen. Bij het zien van de resultaten van de Olympische Spelen zie ik haar goedkeurend knikken.

De eerste stapjes

En dan komt het onvermijdelijke. Er is heel veel aandacht voor de prestaties van Sifan. De Dame kijkt vol aandacht naar de machtige passen waarmee Sifan naar de zege snelt. En dan ineens kijkt ze naar haar eigen beentjes.

En dan ineens draait ze zich om. Trillend tilt ze haar linkervoetje op en zet deze 20 centimeter verder weer op de grond. Haar rechtervoet volgt en ze laat tegelijkertijd haar handjes los van de tafel.

Haar hele leven geïnvesteerd voor dit moment. Dankzij volharding, keihard trainen en een streng voedingsschema is het gelukt. Haar eerste stapjes. De Dame kan lopen.

En dat is meer dan goud!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *