Het babybadje genietmoment

Pasgeboren baby’s hebben nogal moeite met tafelmanieren en etiquette. Regelmatig werd er schaamteloos begonnen met huilen terwijl ze de mond nog vol had en ook gulzig alles naar binnen schrokken met enorme boeren als gevolg was eerder regel dan uitzondering. Verder kwam regelmatig een deel van de maaltijd met gezwinde spoed weer naar buiten. Het grote nadeel van dit alles is dat je kleine lieverd binnen de kortste keren zuur begint te ruiken. Voor beginnende ouders het teken om het babybadje voor de eerste keer vol te laten lopen.

Babybadje voorbereidingen

Onder het toeziend oog van de kraamhulp moest ik het babybadje klaarmaken. Een juiste watertemperatuur van het babybadje is van het grootste belang. Meten is weten, maar op mijn voorstel om even een thermometer in het water te hangen werd afkeurend gereageerd. Dit moest je kunnen voelen met je elleboog. Al enige tijd werk ik op kantoor waarbij beide ellebogen de hele dag over mijn bureaublad schuiven. Deze zijn hierdoor zo gevoelloos geworden dat ik ze in stromend lava kan hangen zonder iets te voelen.

Genietmoment. Het babybadje verwarmd naar 37.3.

Even later gaf de thermometer met begeleiding van enig gemor 37,3 graden aan. De ideale temperatuur voor een babybadje. De gehele voorbereiding was inmiddels gedaan. De verwarming was lekker opgestookt, de kleertjes zaten om een kruik gevouwen en de hydrofiele luiers voor het afdrogen lagen klaar.

De eerste duik

Rustig maakten we onze kleine frummel klaar voor een uurtje baantjes trekken. Onder licht protest had ik inmiddels de bruisbal weer opgeborgen. Met de kleine in een soort ondersteunende schouderklem schuifelde ik richting het water. Voorzichtig doopte ik haar grote teen (nou ja, de grootste van het geheel. Ze zijn natuurlijk allemaal enorm klein en schattig) in het water om haar aan de temperatuur te laten wennen.

Stikjaloers

Langzaam laten we de rest van het kleine mensje in het water glijden. Meteen straalt er een serene rust uit haar ogen. Binnen een oogwenk drijft daar een stukje ultiem geluk. Met haar kleine beentjes bungelend in het water. Mijn hart stroomt, nog sneller dan het babybadje, vol met liefde. En tegelijk ben ik jaloers. Stikjaloers op het zo onbezorgd kunnen genieten van zo iets kleins.

Ja, lieve meid. Ik kan nog héél veel van je leren.

2 gedachten over “Het babybadje genietmoment”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *