Baby van 51 centimeter. Size does matter

“Jullie krijgen een grote baby.” Ik hoor het de verloskundige bij vrijwel elke echo die we hebben gehad nog zeggen. Deze verwachting snap ik volkomen als ik kijk naar mijn eigen lengte en die van mijn vriendin. Naarmate de uitgerekende datum naderde begon de kledingkast op haar slaapkamertje zich inmiddels te vullen met de meest schattige creaties. De eerste maanden van haar leven ging ze shinen, zoveel was duidelijk.

Broek meisje baby maat 50 3

De geboorte

Meteen na de geboorte werd onze kleine meid door de verloskundige als trofee omhooggehouden. Mijn ervaring met baby’s was op dat moment nog maar een ruime minuut, maar toch zorgde mijn getraind oog voor twijfel. Vol spanning wachtte ik het oordeel van de verloskundige af. Op haar dode gemak maakte ze de kleine een beetje schoon. Vervolgens slofte ze met trage tred richting een aankleedkussen. Haast in slowmotion deed ze alle testen om de APGAR score te bepalen.

Het moment

Dan is het moment daar. Onze kleine dame wordt met uiterste voorzichtigheid opgemeten. Mijn pupillen worden groter en ik voel een zweetdruppel langs de zijkant van mijn hoofd lopen. De schuif van het meetinstrument schuift langzaam richting haar voeten. Een kleine knik van de verloskundige volgt en daarna een aantal snelle pennenstreken. Inmiddels ben ik naar het puntje van mijn stoel geschoven.

Het nieuws

We komen uit op 51 centimeter. Nog steeds ben ik niet geholpen. Wat is 51 centimeter? Haar voeten, de lengte van haar onderbenen? Al snel bleek dit de lengte van de hele baby. Omdat ik onlangs had geleerd dat kindermaten overeenkomen met de lichaamslengte (waarom is dit trouwens niet zo bij volwassenen?) wist ik dat we diep in de problemen zaten. Haar hele garderobe begint bij maat 56 en het kledingbudget was compleet uitgeput.

Baby 51 centimeter

Spread the word

Langzaam liet ik het nieuws tot me doordringen. Op dat moment realiseerde ik me dat ik niet alleen in de kamer was. Mijn blik schoot naar mijn vriendin en onze blikken vonden elkaar. We wisten allebei wat ons te doen stond. In iedere groepsapp deelden we het heuglijke feit inclusief lengte. In dit specifieke geval was het ongevraagd delen van de lengte gewoon toegestaan.

Samen naar huis

Na twee dagen in het ziekenhuis mochten we als gezin weer naar huis. De subtiele hints in de groepsapps hadden hun vruchten afgeworpen. De postbode tilde zich een breuk aan kaartjes en cadeautjes. Mijn hart maakte een sprongetje van geluk dat veel pakketjes bestonden uit kleertjes in maat 50. Onze kleine op de valreep gered van naaktloperij!


2 gedachten over “Baby van 51 centimeter. Size does matter”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *