Zwangerschapscursus? Nee bedankt.

Ben je gek?! No way dat ik naar een zwangerschapscursus ga!

Tien minuten later hadden we ons ingeschreven voor een zwangerschapscursus. Je kan stellen dat mijn invloed op dergelijke zaken beperkt is. Toen de startdatum van de cursus naderde kwam ineens Corona om de hoek kijken. Samenkomsten werden sterk afgeraden en ik greep dit natuurlijk aan om de zwangerschapscursus ter discussie te stellen. Liever geen onnodig risico nemen. Kansloos bleek achteraf, de cursusleidster had inmiddels alle voorbereidingen getroffen voor een digitale variant. Hoezee!

Digitaal puffen

En daar zit je dan. Samen met 4 andere stellen met je snufferd voor de webcam. Ik had plechtig moeten beloven niet de hele tijd flauwe grappen en opmerkingen te maken. Na een kwartiertje begon ik last van mijn kaken te krijgen omdat ik deze krampachtig op elkaar klemde om mij enigszins aan deze belofte te houden. Het is dankzij de brakke internetverbinding van de pufjuf dat ik af en toe kon ontladen.

Sterrenkijker en diepe buikpomp

Iedere week was het weer raak. Ik beet op mijn tong terwijl mijn hoofd steeds verder werd volgestopt met informatie. Van een diepe buikpomp via een sterrenkijker naar rugweeën. Om meteen maar even een misverstand uit de wereld te helpen die wellicht alleen in ons hoofd zat, een sterrenkijker is dus geen baby die naar jouw ster kijkt. Na afloop had ik het gevoel dat de bevalling geen geheimen meer voor mij kende. Ik was er helemaal klaar voor en tevens klaar mee.

Sterrenkijker baby

Zwangerschapscursusadvies

Inmiddels is de bevalling achter de rug en kan ik iedereen aanbevelen een cursus te volgen. Nee, niet eentje die zich richt op de weg naar de bevalling en de bevalling zelf. Zeker niet zó’n cursus a 175 euro. De kracht van de vrouw, de natuur en de verpleging helpen je wel door de bevalling heen.

Wat voor cursus dan wel? Een cursus die leert hoe je de eerste nachten in je eigen huis met een krijsende baby overleeft terwijl de hond flipt, je zelf een slaaptekort hebt en vergeten bent voldoende boodschappen te doen. Zo’n cursus zou onbetaalbaar zijn.

Hond in kwestie
De hond in kwestie

Ps. Mocht je om de vrede in huis te bewaren niet onder een zwangerschapscursus uitkomen? Probeer dan eens de zwangerschapscursus voor mannen.

11 gedachten over “Zwangerschapscursus? Nee bedankt.”

  1. Al heel lang geleden voor mij. Bij de eerste zwangerschap ging ik naar zwangerschapsyoga en bij de tweede naar de gewone huis-tuin-en-keuken zwangerschapscursus. Vond het beide wel wat hebben en ik deel je mening dat ook een cursus voor hoe het na de bevalling kan zijn niet verkeerd zou zijn.

  2. Inderdaad aan een praktische cursus heb je meer, de tien verschillende huiltjes van een baby bijvoorbeeld. Ik heb het inmiddels verdrongen, maar een roze wolk is meestal een grijze donderwolk. Hou het mantra : het is een fase, in gedachten 😃

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *