De babynamen zoektocht

De positieve zwangerschapstest was al weer een paar maand geleden en de huisarts had de zwangerschap inmiddels met een subtiel knikje bevestigd. Zodra wij zeker wisten dat er een kleine op komst was, moest er natuurlijk een naam worden bedacht. Mijn argument dat dit nog geen haast had omdat een baby toch niet komt als je roept, vond geen gehoor.

Jongensnamen

Omdat we zeker wisten dat we een jongetje zouden krijgen hadden we onze zoektocht naar babynamen beperkt tot alleen jongensnamen. Nou ja, jongensnamen. Het waren meer angst inboezemende stoere mannennamen. Maar bij mijn vrouw die werkzaam is in de kinderopvang doemde bij elke naam meteen een kindergezicht op in gedachten, Deze zoektocht viel dus nog niet mee.

Maar uiteindelijk waren we het toch nog relatief snel eens over de naam voor onze kleine vent. Totdat de geslachtsbepaling als donderslag bij heldere hemel roet in het eten gooide. Ineens kregen we een we een meisje. Verdorie!

Meisjesnamen

Op de weg naar huis van de 20-weken echo draaiden de raderen op volle toeren. We zaten nog maar net op de snelweg en potjandorie, we hadden al een naam te pakken die we beide leuk vonden.

Maar je moet natuurlijk niet over een nacht ijs gaan. De naam moest grondig worden geanalyseerd. De meisjesnaam en de initialen werden eerst gecombineerd met mijn achternaam, zodat constructies als ‘Bloem Pot’ of ‘Pim Mol’ werden uitgesloten. Dat leverde geen problemen op maar de kans op de titel Faamnaam 2035 was hiermee wel verkeken. Maar de naam hield voorlopig stand.

Vervolgens moest er gekeken of de naam ook iets van professionaliteit in zich had. Als onze dame later onverhoopt minister-president wordt, is een naam als Princessia niet heel handig. Na een actief rollenspel bleek onze gekozen naam een uitstekende keuze.

De volgende stap was om de naam situationeel te testen. Deze moet natuurlijk toepasbaar zijn in tal van situaties. De combinatietest met ‘…. wat ben je ook een schat hé’ en ‘… donderstaal nu op naar je kamer’ werd met glans doorstaan. Dit ging de goede kant op. We zaten inmiddels met een grote glimlach in de auto.

Het teken

Babynaam meisje EVI op viaduct

Toen we bijna thuis waren volgde de definitieve bevestiging. Op een viaduct onder de N34 stond levensgroot “Papa ♥ Evi”. Toen wisten we dat onze babynamen zoektocht ten einde was.

Het mooiste in ons leven werd een Evi. Evi Sophie Hillenga.

7 gedachten over “De babynamen zoektocht”

      1. Misschien is het een beetje vroeg om al over een studie na te denken, maar puur vanuit marketingtechnische mogelijkheden zou ik als ouder aandringen op het volgen van een tandartsopleiding: Evi Dental Clinic

  1. Ja gek hoe die namen zomaar voorbestemd lijken! Wij hadden al wel een naam voor een jongen en een meisje, toen bleek toch bij die eerste echo… dat we ze beide konden gebruiken 😀 Een koningskoppel tweeling werd werkelijkheid!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *