Een kinderwagen van Marktplaats

Gedurende de zwangerschap krijg je van de verloskundige te horen dat een baby niet meteen kan lopen. Na een snelle blik op het gemiddelde geboortegewicht en de groeicurve, trok ik al vrij snel de conclusie dat de kleine dragen geen optie was. Er moest dus een kinderwagen komen.

“Dan halen we toch even eentje op” riep ik in al mijn enthousiasme en naïviteit. Een snelle zoekopdracht op Google en mijn hart sloeg minimaal drie keer over en de tranen sprongen in mijn ogen. Sodemieter wat zijn die krengen duur!

logo Marktplaats

Hierdoor werd onze focus al snel verlegd naar Marktplaats. En dat is een wereld op zich. Na veel biedingen, telefoontjes en bezichtigen hebben wij een kinderwagen gevonden. Onderstaand een heel beknopt “Koop een kinderwagen op Marktplaats” lijstje met aandachtspunten.

Gebruikt voor één kindje
In veel advertenties zie je de kreet “gebruikt voor één kindje”. Dit moet het gevoel geven dat de kinderwagen nog zo goed als nieuw is. Vergeet het maar. Of een terreurkind heeft er tot de leeftijd van 6 jaar ingezeten of na het eerste kindje is de kinderwagen gebruikt om de hond in te vervoeren. Als de kwaliteit van de foto’s ook nog doen vermoeden dat deze zijn gemaakt met een aardappel weet je genoeg, zoek verder!

Hond in wandelwagen

Lichte gebruikssporen zonder foto
Ieder gebruiksvoorwerp heeft natuurlijk wat gebruikssporen. Dit is natuurlijk geen enkel probleem en het is heel fijn dat mensen dit eerlijk noemen. Maar als er geen foto van de gebruikssporen bij de advertentie staat kun je er vergif op innemen dat de gebruikssporen zijn veroorzaakt door deelname aan diverse zeepkistraces en er minimaal één wiel mist. Wederom, zoek verder!

Komt uit een huisdiervrij huis
Het is natuurlijk een fijne gedachte dat de kinderwagen vrij is van vlooien, kattenharen of een verdwaalde eend. Bestudeer bij zulke wandelwagens de foto’s goed en speur met militaire precieze de foto’s af en kijk ook eens naar andere advertenties van deze gebruiker. Meer dan eens zat er op een foto een verbaasde kat op de achtergrond te kijken of zag je de kattenbak nog ergens in een hoek. Next!

Succes bij jullie zoektocht! Nieuwe tips zijn van harte welkom.

5 gedachten over “Een kinderwagen van Marktplaats”

  1. Probeer ook eens een echte draagdoek. Een die je eerst goed om jezelf heen vouwt en dan pas je kindje erbij steekt. Draagt heerlijk, en het dicht bij de ouder zijn is ook voor hele kleine baby’s erg belangrijk.
    Veel pluspunten en wat mijn ervaring betreft geen enkele negatieve ervaringen.

    Succes man

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *