De peuterpubertijd ontrafeld. Of toch niet?

De peuterpubertijd. 

Een periode in een jeugdig leven die door ouders met angst en beven tegemoet wordt getreden is de peuterpubertijd. Wij van Het Leven van een Vader vinden het belangrijk om ook stil te staan bij de lastige fases in de opvoeding. Vol goede moed en tot op het bot voorbereid ging ik met De Dame in conclaaf om de onderste steen van de peuterpubertijd boven te krijgen. 

Wij zochten naar antwoorden op vragen als ‘Waarom kies je zo bewust voor de kracht van Nee?’ en ‘Welk effect hoop je te bereiken met de bewuste negatieve grondhouding?’

Het onderzoek

Ik kijk op mijn horloge. Het is elf uur. Het tijdstip van onze afspraak. Gewapend met pen en kladblok loop ik naar De Dame die al klaar zit aan de keukentafel. Bij de laatste meters in haar richting merk ik dat ik met argusogen word bekeken. Met trage bewegingen pak ik een stoel en ga zitten. Met een omzichtig gebaar sla ik mijn kladblok open. Het lijkt mij het beste om alle plotselinge bewegingen zoveel mogelijk te voorkomen. 

Onderzoek peuterpubertijd kracht van nee

De inmiddels opgekomen kikker in mijn keel slik ik weg en ik schraap mijn keel. Dan begin ik voorzichtig. “Dus… vandaag wil ik het graag met je hebben over de huidige fase van je ontwikkeling. Ondertussen maak ik wat aantekeningen zodat ik ook andere mensen kan meenemen in de bevindingen.”  

NEEEEE!!! ZELF DOEN!!!

De peuterpubertijd. We zullen hem nooit begrijpen.

1 gedachte over “De peuterpubertijd ontrafeld. Of toch niet?”

  1. Pingback: Een Tomaat Is Groente | Het Leven Van Een Vader

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *