Babyverkoudheid. Oogappel met neuspeer

5044 uren heeft het geduurd, ruim 210 dagen oftewel iets meer dan een half jaar. Maar het onvermijdelijke is gebeurd. Onze kleine dame is voor het eerst verkouden.

De babyverkoudheid diagnose

Het duurde even voordat ik hoogstpersoonlijk de diagnose had gesteld. Babyverkoudheid is voor mij een nieuw fenomeen en ik ben niet bekend met de signalen. Wel merkte ik dat er iets aan de hand was. De dame lag met waterige oogjes op het speelkleed te breakdancen en haar schattige appelwangen kleurden steeds roder. Toen ze begon aan haar dagelijkse operette oefensessie werd het helemaal duidelijk. In plaats van de gebruikelijke dronken nachtegaal klonk het ineens meer als een slecht startende diesel in de vrieskou. Ja, vanaf dit moment was het duidelijk. We hadden met een verkoudheid te maken.

Even later begon de lichaamstemperatuur op te lopen en gaf de thermometer waarden aan die ik nog herkende van de hittegolf van vorig jaar. Dit zorgde meteen voor een de herintroductie van de 3H. Dit kenden we nog van één van haar eerste sprongetjes en staat voor Hangen, Huilen en Honger. Alleen voor deze verkoudheid had ze Honger ingeruild voor nog meer Huilen.

3H Triple H
Ook dit is 3H. De overeenkomst met een verkouden Dame is bijna eng. *

Net als vroeger

Ook de nachten waren ineens een “trip down memory lane”. Hoewel de dame nog niet echt van het doorslapen is, werd ze nu om het uur wakker voor een klein slokje melk. Dat waren we niet meer gewend. Ook eeuwig respect voor de nog steeds borstvoeding gevende moeder. Die ook deze nacht stug doorging met het geven van borstvoeding.

Na het laatste hazenslaapje van 5.00 tot 6.00 liep ik haar slaapkamertje binnen. De kleine meid lag mij met een gezicht vol snot lachend aan te kijken. Ik smelt sneller dan een ijsje in de zomer en pak haar op voor dikke knuffel. Meteen is haar hele neus weer schoon en mijn shirt een stuk minder.

De neuspeer

De dagen erop was het humeur van de dame behoorlijk opgeknapt. Ze bleef echter een rochel houden waarbij je zou denken dat ze een verstokte rookster is. Ook de snotproductie draaide nog op volle toeren. En daarmee komen we bij de neuspeer.

Neuspeer voor verkouden baby met snotneus

Een neuspeer is een handig apparaatje waarmee je de neus kan ontdoen van overtollig snot. Hierbij is het de bedoeling dat je de ballon inknijpt, de neuspeer inbrengt en vervolgens de ballon loslaat. Het is niet de bedoeling deze stappen door elkaar te halen. Het is dus zeker niet de bedoeling de neuspeer in te brengen om vervolgens met volle kracht in de ballon te knijpen. Haar neus was vrij van snot. De keuken niet meer.

Het is maar dat jullie het even weten.

* Bron van de foto : https://www.essentiallysports.com/wwe-news-stone-cold-steve-austin-the-time-triple-h-fooled-the-entire-wwe-universe/

12 gedachten over “Babyverkoudheid. Oogappel met neuspeer”

  1. Oh zo herkenbaar! Gelukkig kom je met dit handigheidje al een heel eind en vind de kleine( en jullie dus ook!) Verlichting in vooral de nachten.

  2. Verkoudheid is en blijft altijd vervelend voor iedereen. Ikzelf ben al heel lang hooikoortspatiënt. Wel heb ik al ongeveer 1 jaar een diffuser op mijn kamer, waarbij ik met water er druppeltjes olie in kan doen, om het lekker te laten ruiken in mijn kamer.

  3. Een verkoudheid is altijd vreselijk! Fijn dat er dit soort handigheidjes bestaan. Beterschap met je meisje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *