Mijn eerste Vaderdag

Het eerste jaar met een kleine is een jaar vol met eerste momenten. De eerste glimlach, het eerste hapje en de eerste keer omrollen. En bij elke eerste keer voel ik de kriebels in mijn buik. Overmand door trots dat De Dame het zo goed doet. De derde zondag van juni was weer een dag met een eerste keer. Mijn eerste echte Vaderdag.

De nacht van zaterdag op zondag kenmerkte zich door weinig slaap. Heel weinig slaap. Eerst dacht ik dat ik de slaap moeilijk kon vatten door de gezonde spanning. De spanning voor wat zou komen op Vaderdag.

Eerste Vaderdag voorpret

Opeens was het daar. Een onbestemd gevoel. Een gevoel dat ik kende van vroeger. Het gevoel dat je hebt op de dag voor Sinterklaas of vlak voordat de zomervakantie begint. En nu was het er ook. Plotseling. Gewoon op een zaterdagavond op de bank tijdens een avondje Netflix. Maar het was natuurlijk niet zomaar een zaterdagavond. Alles behalve. Het was de derde zaterdag van juni. Het was bijna eerste Vaderdag. Maar nu ik erop terugkijk denk ik dat deze spanning niet de enige reden was waardoor ik langer dan wenselijk naar het plafond lag te turen.

De kleine nachtbraker

De Dame krijgt tanden. En dit vindt ze zo woest interessant dat ze heeft besloten het moment van doorbreken niet te willen missen. Dit betekent vermannen en gewoon ’s nachts wakker blijven. Om de zinnen wat te verzetten heft ze het ene na het andere dronkenmanslied aan. Vanwege haar nog beperkte vocabulaire klinkt echter alles als ‘Whhaahh-NNnngggg’. En als je eenmaal besluit om te zingen moet je dit doen met volle overgave. Zo geschiedde en het hele huis was het grootste gedeelte van de nacht gevuld met gezang. Mooi, maar het komt de nachtrust niet ten goede.

Eindelijk Vaderdag!

Ineens schrik ik wakker. Blijkbaar ben ik toch in slaap gevallen en is het inmiddels ochtend. Een blik op de babyfoon laat een uitgezongen Dame zien. Meteen sta ik aan en maak iedereen wakker. Het is Vaderdag en ik heb er zin in!

Hema romper voor mijn eerste Vaderdag. Daddy is my hero.

Op Moederdag had ik de moeder in kwestie verrast met een mamaverrassingdoos. En ook ik kreeg een keur aan cadeaus, de één nog schattiger dan ander. Onder andere een fotosleutelhanger, Daddy is my hero-romper (voor De Dame, niet voor mij) en een supermooie ingelijste fotoreeks!

Hond met zeven lullen

Dan kijkt De Dame mij aan en tovert ineens haar allermooiste glimlach tevoorschijn. Twee gloednieuwe voortanden sieren haar voorheen tandeloze bovenkaak. Onverwacht wordt deze dag nog mooier. Dankzij mijn dames heb ik de hele zondag met een glimlach van oor tot oor gelopen. Trots als een hond met zeven lullen.

Mijn beste Vaderdag ooit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *