Lange baby doorslaap nacht

Langzaam doe ik mijn ogen een beetje open. De maan schijnt door de gordijnen en werpt een smalle baan met licht op ons bed. Door de spleetjes van mijn ogen kijk ik op mijn horloge en zie dat het bijna 01:00 uur is.

Ik draai me om en zie dat mijn vrouw nog slaapt. Dat lijkt me ook het enige juiste op dit tijdstip. Met mijn hoofd wiebel ik een comfortabel kuiltje in mijn kussen en reis weer af naar droomland. Het duurt niet lang of ik begeef me weer in een wereld vol witte stranden en wuivende palmbomen.

witte stranden en wuivende palmbomen

De schrik zit erin

Ineens zit ik rechtop in bed. Enigszins wereldvreemd kijk ik om me heen. Het voelt alsof ik net ben overreden door een bus. Dan hoor ik vlakbij een vreemd soort muziek. Dit is waarschijnlijk de reden dat ik zo ruw ben gewekt uit mijn slaap. De muziek klinkt steeds luider door onze slaapkamer. Dan komt plots het besef. Het is verdorie mijn wekker. Met het slaken van een diepe zucht kom ik weer enigszins bij van deze schrik. Met het schudden van mijn hoofd probeer ik alle gedachten weer op hun plek te krijgen.

De schrik zit er nog harder in

En dan slaat mij ineens de schrik nog harder om het hart. De Dame! Het is inmiddels 06:15 en ik heb helemaal niets gehoord vannacht! Inmiddels overheerst lichte paniek terwijl ik wanhopig naar de babyfoon zoek. Mijn bibberende hand pakt het apparaat op en brengt hem richting mijn gezicht. Op het beeld zie ik De Dame liggen. Stil. Gebiologeerd blijf ik naar het kleine schermpje kijken en ik hoop haar op een minieme beweging te kunnen betrappen. Niks…

Hard druk ik de luidspreker van de babyfoon tegen mijn oor. Als ik heel goed luister meen ik een klein snurkje te horen. Of niet? Is het een snurkje of is het de wind die zijn weg over de vliering zoekt.

Eropaf!

Mijn hartslag schiet omhoog terwijl ik naar de babykamer storm. Iets harder dan gepland gooi ik de deur open en zie meteen een verward en ruw in haar slaap gewekt babyhoofdje verwijtend omhoog kijken.

Babyvoeten op bed tussen papa en mama

Een last valt van mijn schouders terwijl ik naar de rand van haar bedje loop. Als ik dichterbij kom verandert de verwarde blik van De Dame in de mooiste glimlach. Alle zorgen in één keer weg. Voorzichtig pak ik haar uit haar bedje en geef haar een dikke kus op haar mooie koppie.

Samen lopen we terug naar onze slaapkamer. Mijn vrouw is inmiddels wakker geworden van alle rumoer. De Dame krijgt een mooi plekje tussen ons in en met licht betraande ogen fluister ik.

Ze sliep door.

1 gedachte over “Lange baby doorslaap nacht”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *