Begin eenvoudig je eigen website in 4 stappen!

Je hebt de knoop doorgehakt. Je wilt graag een eigen website of je huidige website vervangen door een nieuwe website.

Mijn advies aan iedereen die een eigen bedrijf of winkel begint is om altijd een eigen website te beginnen. Het is niet meteen nodig dit uit te besteden aan een fancy marketing bureau. Door het zelf te doen word je gedwongen actief na te denken over je website. Mocht je later toch een fancy marketing bureau willen inhuren? Dan heb je genoeg kennis in huis om dit proces goed te sturen!

Het is namelijk relatief makkelijk om je website zelf te beginnen en te beheren! In dit artikel lees je een 4-stappenplan waarmee je binnen een uur online bent met je eigen website. Een eigen website is niet moeilijk maar vergt wel enige investering. De investering van keiharde euro’s valt mee. Maar er moet ook tijd geïnvesteerd worden.

Nadelen WordPress.com en Blogger

Er zijn website waar je letterlijk binnen 5 minuten je website online kan hebben. Dit kan bijvoorbeeld via de website van WordPress.com of blogger.com Vul wat gegevens in, kies en lay-out en BOEM; je website staat online. Een blog beginnen op een gratis platform kent een aantal nadelen. Het grootste nadeel is dat je website geen volledig eigen domeinnaam krijgt. In plaats van hetlevenvaneenvader.nl zou deze website via het platform van WordPress bijvoorbeeld hetlevenvaneenvader.wordpress.com heten. En geef toe, dat ziet er een stuk minder mooi uit.

Website met eigen URL. Makkelijk in 4 stappen!

Kies daarom altijd voor een website met een volledig eigen domeinnaam. Dit ziet er professioneel uit en zorgt ervoor dat je in een later stadium je mail kan inrichten vanuit je domein. Je mailt dan vanuit Rolf@mijnwebsite.nl in plaats van winkelvanrolf@hotmail.com.

Met onderstaande stappen heb je letterlijk binnen een uur je eigen website online. En in dat uur heb je nog ruimschoots de tijd voor een kop koffie.

Eigen website maken stap 1 – de domeinnaam

Stap 1 voor je eigen website is het kiezen van een domeinnaam. Dit is bijvoorbeeld hetlevenvaneenvader.nl of maggel.nl. Voor een paar euro per jaar beschik je over je eigen unieke domeinnaam voor je website. Zorg dat de domeinnaam makkelijk te onthouden is dat de naam iets zegt over de inhoud van de website. Schilder-de-kwast.nl is bijvoorbeeld prima, terwijl le-quast.nl minder gelukkig is.

Strato Het kiezen van een domeinaam als je een eigen website wil beginnen

Via een website van een hostingbedrijf kun je makkelijk controleren of het door jou gekozen webadres beschikbaar is.

Eigen website maken stap 2 – het kiezen van een hostingbedrijf

Een hostingbedrijf zorgt voor de opslag van je website op het internet en zorgt ervoor dat iedereen je website kan bezoeken. Van je artikelen tot aan je foto’s. Alles komt te staan op de server van je host. Afhankelijk van je eisen kost de hosting van je website tussen de 5 en 10 euro per maand.

Hostingvergelijker kies makkelijk de juiste host voor je eigen website

Deze website is gehost bij Strato. Maar er zijn tal van hostingsbedrijven die uitstekende service bieden. Een goede vergelijking kun je bijvoorbeeld maken via Hostingvergelijker.nl.

Eigen website maken stap 3 – Installeer WordPress op je domein

WordPress is een content management systeem. Hiermee kun je eenvoudig en intuïtief jouw website opzetten en onderhouden. Bij de meeste hostingbedrijven kun je WordPress met één muisklik installeren. Dit is dus iets anders dan de diensten die worden aangeboden via WordPress.com. Wat precies het verschil is kun je lezen op de website van WP Handleiding.

Wordpress inloggen en je kan beginnen met je eigen website

Eigen website maken stap 4 – Inloggen en beginnen

Als WordPress eenmaal geïnstalleerd is kun je inloggen met je gekozen inlognaam en wachtwoord via jouwwebsite.nl/login. Je komt dan terecht in WordPress. Kies een thema en de grote ontdekkingstocht kan beginnen. Je kan helemaal los met het vormgeven van je website en het schrijven en publiceren vanaf artikelen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top